Antworten für The role of Swiss postbus

Antworten und detaillierte Erklärungen für The role of Swiss postbus

Answer Table

1. C
2. D
3. A
4. A
5. B
6. TRUE
7. NOT GIVEN
8. FALSE
9. TRUE
10. TRUE
11. FALSE
12. NOT GIVEN
13. NOT GIVEN

Explain

The role of Swiss postbus

The Swiss PostBus Limited is the largest of the country’s 78 coach companies. Administered by the Motor Services Department of the Post Office, it carries over 120 million passengers each year and is carefully integrated with other public transport services: trains, boats and mountain cableways. 1The Swiss transportation system resembles a tree, with the larger branches representing federal and private railways, the smaller branches being the coaches, and the twigs being the urban transit operators running trams, city buses, boats, chairlifts and so on. But the trunk that holds the tree together is the vast postbus network, without which the whole network would not function.

There isn’t an inhabited place in Switzerland that cannot be reached by some sort of public transport. Federal law and the Swiss Constitution stipulate that every village with a population greater than 40 is entitled to regular bus services. 2The frequency of these services is directly related to population density.Timetables are put together four years in advance, and seldom change. If a new route is to be introduced, the population of the area affected is invited to vote in a referendum.

At times, postbuses are the main - sometimes the only - links between settlements. These coaches, often with a trailer in tow to increase their capacity, are a common sight in high-altitude regions, and their signature sound - part of Rossini’s William Tell Overture, played by the drivers on three-tone post horns with electrical compressors at every road turn - is one of the most familiar Swiss sounds. 

The three-tone horns can still be used to ‘talk’ to post offices (and each other) from a distance. By altering the combination of the tones, a driver can announce ‘departure of post’, ‘arrival of post’, ‘arrival of special post’, and so on - so much more romantic and often more reliable than radio or mobile phones. 3This musical ‘language’ started in the mid-nineteenth century, when the coach drivers could also blow their horns a certain number of times on approaching the station to indicate the number of horses needing to be fed, giving the stationmaster time to prepare the fodder. 

The postbus history goes back to 1849, when the Swiss postal service was made a monopoly. The role of today’s modern yellow buses was, back then, played by horse-drawn carriages (or in winter by sleighs, in order to travel on snow), which were the same colour. By 1914, eight years after the first motor coaches were introduced, there were still 2,500 horses, 2,231 coaches (or carriages) and 1,059 sleighs in service. 

6After the First World War, Swiss Post bought a fleet of decommissioned military trucks which were converted into postbuses, but it was not until 1961 that the last horse-drawn coach was replaced with a motorised version. 

7Today, the Swiss Post Office boasts one of the worlds most advanced coach fleets, including fuel-cell models and the world’s first driverless bus. This was launched in 2015 in the town of Sion,the capital of the canton of Valais, one of the 26 cantons, or administrative regions, that make up the country. 

Postbuses often go to places that other means of transport cannot reach. 4Most of the drivers therefore see themselves as educators and tour guides. Although it’s not in their job description, they’re likely to point out the sights - waterfalls, gorges, and so on - and are always ready to pull over for a photo opportunity.

8Switzerland’s longest postbus journey, and one of the highest, crosses four mountain passes - an eight-hour trip undertaken by a single postbus.9 The route goes through several cantons; two languages (German and Italian); all four seasons - from burning sunshine to showers and heavy snowfalls; and countless places of interest.10One of the passes, the Gotthard, is often described as ‘the People’s Road’, probably because it connects the German-speaking canton of Uri with Italian-speaking Ticino.Like Switzerland itself, postbuses ‘speak’ all four state languages: German, French, Italian and Romansh - 5and by law, their automated intercom announcements are given in the language of whichever canton the bus is currently passing through. 

11Irrespective of their previous driving experience, drivers undergo lots of training. During the first year, they have, to drive postbuses under the supervision of a more experienced driver. Only after two years of safe driving in the valleys can they be pronounced ready for a mountain bus.

Some routes are not at all busy, with the bus often carrying just two or three passengers at a time. 12But for most people living in small mountain villages, the postbus is of the utmost importance. It not only carries the villagers to town and back, it takes village children to and from school, delivers mail, transports milk from the village farms down to the valley, 13collects rubbish from the village (Swiss laws do not allow dumping anywhere in the mountains), and brings building materials to households. It takes elderly villagers to shops and carries their shopping up the hill to their homes. More a friend than just a means of transportation, for the dwellers of mountain villages the postbus is an essential part of life. 

Questions 1 - 5:

Choose the correct answer A, B, C or D.

1When comparing the Swiss transportation system to a tree, the writer emphasises

A.

B.

C.

D.

2What is said about bus services in the second paragraph?

A.

B.

C.

D.

3According to the fourth paragraph, what were three-tone horns first used to indicate?

A.

B.

C.

D.

4What point does the writer make about the postbus drivers?

A.

B.

C.

D.

5What is said about the buses’ automated announcements?

A.

B.

C.

D.

Questions 6 - 13:

Are the following statements TRUE, FALSE or NOT GIVEN according to the information in the passage?

TRUE  the statement matches the information in the passage.

FALSE  the statement contradicts the information in the passage.

NOT GIVEN  the information is not found in the passage.

6
Some postbuses after the First World War were originally army vehicles.

Correct answer: TRUE

7
The number of driverless buses has increased steadily since 2015.

Correct answer: NOT GIVEN

8
On the longest postbus route in Switzerland, passengers have to change buses.

Correct answer: FALSE

9
The weather on the longest postbus route is likely to include extreme weather conditions.

Correct answer: TRUE

10
There is a widely used nickname for part of the longest route used by postbuses.

Correct answer: TRUE

11
Bus drivers’ training can be shortened if they have driven buses before joining Postbus.

Correct answer: FALSE

12
In some villages most passengers are school children.

Correct answer: NOT GIVEN

13
Buses carry only rubbish that can be recycled.

Correct answer: NOT GIVEN

Recommended Reading